Voici les plats les plus consommés et aimés par les ivoiriens
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Ivorian gastronomy is full of the varied and varied dishes well-loved by both urban and rural people. These dishes do not go unnoticed in the towns and villages of the country. Here are a few, I hope to put water in your mouth and I say good appetite.
THE PLACALI
Much loved and especially eaten at the beginning of the day, the placali is a fermented cassava paste, which will be liquefied and then boiled until you get a compact and soft dough. Of Ivorian origin, placali can be eaten with okra sauce, kplala or seed without forgetting the kplô (piece of beefskin) or crab.
Voici les plats les plus consommés et aimés par les ivoiriens
THE BANANA FOUTOU
Foutou is a well-liked Ivorian dish in Akan country. This dish was finally adopted by the rest of the Ivorians. It is obtained by mixing plantain and cassava, boiled and then pounded. It is usually accompanied by a sauce such as seed sauce, peanut sauce or eggplant sauce all well stocked with fish or meat.
CHICKEN AND FISH WITH EMBERS
It's two dishes are made in almost the same way. Chicken and fish with embers as the name suggests are made on a grill (a kitchen utensil made of a metal grill) that is fed by embers allowing cooking over high heat. They are both accompanied by attiéké. A very popular dish especially at nights.
THE PORK IN THE OVEN
Made from pork, the meat is softened in an atypical oven and cut into pieces. The baked pork can be eaten either fried, braised or in sauce. A dish much appreciated by Ivorians and especially by the inhabitants of the commune of Yopougon in Abidjan. He is accompanied by attiéké.
Voici les plats les plus consommés et aimés par les ivoiriens
LE GARBA
Le garba est un plat ivoirien vendu généralement par des hommes haoussa. Il se compose d'attiéké (semoule de manioc) et de morceaux de thons frits accompagnés de piments frais hachés, de tomates et d'oignon, le tout relevé par un cube d'assaisonnement. Moins cher, il constitue le repas rapide par excellence des ivoiriens et se mange à n'importe quel moment de la journée. Plus le thon frit est chaud mieux s'est.
L'ALLOCO
L'alloco est un plat très aimé par les ivoiriens. Il est fait à base de banane plantain mûre découpée généralement en cube avant de le frire dans de l'huile. Il est souvent accompagné de pain, d'attiéké, de poisson encore d'œuf. Avec un bon piment pâte à côté, c'est le délice parfait.
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Et toi, c'est quoi ton plat préféré sans oublier les autres plats de la culture ivoirien ?
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